Το ΕΦΕ στη βραδιά του ερευνητή του Πολυτεχνείου – Παρασκευή 29/9

Share This Post

\"photo

Το Εργαστήριο Φωτονικών Επικοινωνιών συμμετέχει στη βραδιά του ερευνητή 2017, μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται σε όλη την Ευρώπη κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου.
Το Εργαστήριο Φωτονικών Επικοινωνιών (ΕΦΕ) συμμετέχει στην έρευνα οπτο-ηλεκτρονικών διατάξεων, οπτικών κυκλωμάτων και συστημάτων έχοντας στενή συνεργασία με πρωτοπόρες ερευνητικές ομάδες και συνεργάτες στο βιομηχανικό κλάδο της φωτονικής τεχνολογίας μέσω ενός μεγάλου αριθμού ερευνητικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.
Στη βραδιά του ερευνητή θα παρουσιάσει στους ενδιαφερόμενους μία οπτική διάταξη στην οποία φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού (με χρήση laser στο ορατό φάσμα) η κυματοδήγηση του φωτός μέσω οπτικής ίνας και θα ενημερώσει για τα τρέχοντα ερευνητικά έργα της ομάδας.

More To Explore

Research News

Παρουσίαση διδακτορικού Χρήστου Τσώκου

Στις 11 Οκτωβρίου 2022, ο Χρήστος Τσώκος, μέλος του Εργαστηρίου Φωτονικών Επικοινωνιών (ΕΦΕ), παρουσίασε με επιτυχία τη Διδακτορική διατριβή του με τίτλο “Οπτικά Δίκτυα Σχηματοποίησης Μικροκυματικών

Projects' news

TERAWAY | 2nd Interim Review meeting

We are thrilled to announce that the 2nd TERAWAY Interim Review meeting was completed successfully! This was the first in-person meeting after the Covid-19 pandemic, and